Известие

Collapse
No announcement yet.

двигател от 33-ка на 146-ца окачване от 33-ка на спринт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

146-цата е с работещ двигател от 33-ката. Ел.инсталацията, сменена(два дена я редя). Двигателя пасна идеално на захващането, само тампона му се смени.
    Хидравличната помпа, се премести дирекно със стойката си и съвпадна перфекно. Колектори остана да се преправят и съм в боя . Обаче изгурих оборотомера .Та с две дмуи карам алфа 1433 1.7 16В Специално благодаря на MrX за схемите
    Опел Кадет GSI
    166 2,4 JTD
    ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

здр браво че си я зглобил ама имаш не6то да ми прашташ

Comment

Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщение
        здр браво че си я зглобил ама имаш не6то да ми прашташ
        Сори утре сутрин ти ги пращам, и прати ми ГСМ номераси на Л.С.
        Опел Кадет GSI
        166 2,4 JTD

Comment

С коя кутия е 146-цата колега?
          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
            С коя кутия е 146-цата колега?
            От една 145-ца 1.7 16В, но ако се интересуваш от кутията от 33-ката вече я пратих за Бургас. А да ти се намира дюза за тоз мотор че на 3-ти цилиндър не работи хич.
            Last edited by rijko; d.m.y г., 10:25.
            Опел Кадет GSI
            166 2,4 JTD

Comment

ха 1,7 16в бил здрав да бе да строших го вече баси и колата карам. някои да ина колянов вал за 1.7 16в ? И ако не се лъжа! на 1,6 8 В и 1.7 16в не ли еднакъв коляновия вал.
              Last edited by rijko; d.m.y г., 22:56.
              Опел Кадет GSI
              166 2,4 JTD

Comment

Къде, кога и как стана белята!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Вчера, смених бензиновата помпа на колата с нова за 146 1.7 16в и колата трагна екстра чусе и регулатор ама не издаржа на 5 мин каране на сичката гас(на газ не на бензин изтропа к.вал). Ммммммм та кои валове са еднакви 1.7ИЕ ,1.7 16В, 1.6 8В ????????
                  Last edited by rijko; d.m.y г., 00:35.
                  Опел Кадет GSI
                  166 2,4 JTD

Comment

Ся ... на газ няма ограничител и си влиза в грозни обороти, нали ти е ясно това? С какво масло беше двигателя?
                    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

кво стана бре

Comment

Колегата разбира, лека-полека разликата между каране на бензин и газ.
                        Много пъти съм казвал,че 1.7, независимо от това, колко клапана има, не става за брутално ръчкане.Като искате нещо за ръчкане си сложете 1.5, желателно с карбуратори и си я ръчкайте!
                        !,7 си е деликатен мотор и малко да е разбалансиран и ражда!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

ИМАМ 1.5 САС 2 КАРБУРАТОРА

Comment

хахах ,за протокола значи в рамките на 35-36 календарни дни успях да строша: Три броя двигатели както следва 1.6 8В боксер после 1.5 8в боксер после 1.7 16в боксер. В петък 09.07 сринах раздатката на служебното ми паджеро. А днес 11.07.2010г. На път за рали БГ с една хонда сивик 1.5 овари боба и изхварли водата. Маи имам нужда от поп не от автомонтьор.

Но както и да е, доиде ми новия вал здрав прав корав не шлаифан . И се чудя колко километра ще изкара. Сущо така се чудя кои може да ми барне компа на колатат??? Е след като я зглобят и разработя. И последния въпрос засега изпускателната генерация от 146 1.7 16В дали ще съвпадне на захващането на мотора от 33-ката 1.7 16 в
                            Last edited by rijko; d.m.y г., 10:33.
                            Опел Кадет GSI
                            166 2,4 JTD

Comment

Един съвет ако може... Сложи 10в60 на мотора след като го сглобиш и виш картера дали е изправен. Може да погледнеш и маслената помпа, както и ако е възможно една промивка на маслените магистрали. Тея коли верно ядат валове... но само защото нещо друго не в ред... За генерацията... би трябвало да пасне,след като двигателите са идентични.

П.П. забравих да кажа... занеси биелите на шлайфистите да ги замерят дали са в норма 100% някоя е по шрока или посиняла... а от там... проблем с лагерите винаги ще имаш.
                              Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                              Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

Първоначално публикувано от DJ_STIVAN Покажи съобщение
                                П.П. забравих да кажа... занеси биелите на шлайфистите да ги замерят дали са в норма 100%
                                Мерси за съвета, биелите щях да пропусна да ги замеря.
                                Аз се съмнявам че в някоя от магистрала има силикон. Картера е мазан със силикон, капака на дясната глава също и предната плоча на блока също.

П.П. някои да има гарнитура за капака на лявата глава(нова), едвам намерих за дясната само.
                                Last edited by rijko; d.m.y г., 00:06.
                                Опел Кадет GSI
                                166 2,4 JTD

Comment

Working...
                                X